MENÜ
Sürücülerin En Sık Karşılaştığı Araç Arızaları

Tedbiri elinden bırakmayan sürücülerin bile hayatında en az bir kez karşılaştığı araç arızaları, sürücü hatalarından kaynaklanan arızalar ve çözüm yolları bu yazımızda…

Araç sağlığı insan sağlığı ile birbirine benzer. Araç bakımları ihmal edildiğinde sık sık arızalar meydana gelir, ortaya araç sahiplerinin bütçesini yoran tamir masrafları çıkar. Üstelik sürücüler yolda kalma gibi tatsızlıklar da yaşayabilir. Oysa mevsim koşulları, aracın teknik özellikleri göz önünde bulundurularak yapılan araç bakımları sayesinde bu sorunlarla karşılaşma olasılıkları azalabilir ve sürücüler güvenle yolculuklarını tamamlayabilirler. Araç sürmenin keyifli bir hale gelmesi, “bugün de yolda kalacak mıyım?” endişesinin ortadan kaldırılması için en çok karşılaşılan arızalar ve çözüm yollarını bu yazımızda sizler için derledik.

Lastik patlaması

Her sürücünün en sık karşılaştığı araç arızalarından biri lastik patlaması ve lastiklerdeki havanın inmesidir. Aracın en önemli ekipmanı olan lastikler, kontrol edilmediğinde can güvenliğini tehlikeye atan trafik kazaları yaşanabilmektedir. Yapacağınız yolculuk uzun ya da kısa olsun, araç lastikleri konusunda şunlara dikkat etmeniz gerekir:

Not: Aracınızın lastikleri seyir halindeyken patlarsa, araç patlayan lastiğin yönüne doğru çeker. Bu durumda direksiyona iyice sarılarak yol kontrolü sağlanmalı, direksiyon aracın döndüğü yönün aksi yönüne doğru çevirmelidir. Uygun bir yer bulduğunuzda yanaşıp flaşörler yakılmalı ve yola ikaz işaretleri konulmalıdır.

Aracın çalışmaması

Ateşleme arızası da diyebileceğimiz bu sorun, çoğunlukla marş problemlerinden kaynaklanmaktadır. Park halindeki bir aracın çalışmamasının arkasında şu nedenler yer alabilmektedir:

Motor harareti

Motorun aşırı ısınması hararete neden olabilmektedir. Bu durumda hararet göstergesi ikaz verir, aracın motor bölümünden buhar çıkar. Motor harareti dikkate alınmadığında araç yanabilir ya da motorda ciddi hasarlar meydana gelebilir. Motorun hararet yapmaması için;

Not: Motor harareti fark edildiğinde araç uygun bir yere çekilmeli, motor durdurulmalı ve motora müdahale edebilmek için motorun soğumasını beklemek gerekir.

Far arızaları

Far sorunları sürüş güvenliğini tehlikeye sokar. Yola çıkmadan önce farlar, arka stoplar, sinyallerin doğru çalıştığından emin olmak gerekir. Farların çalışmaması ya da yanlış aydınlatması durumunda hem kendi güvenliğinizi hem de diğer sürücüler için tehlike oluşturabilirsiniz. Sürücülerin far konusunda en sık karşılaştığı sorunlar ve çözümleri şunlardır:

Not: Aracınızın ihtiyacı olan xenon far, sis farı, sinyal, led far, led zenon gibi ihtiyacı olan ampul çeşitlerini Opel yedek parça sitesi Generalopel.com’dan hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

Aracınızın ikinci el değerini yükseltmek, motor ömrünü uzatmak ve yolda kalmamak için periyodik araç bakımlarını aksatmamalı, bu bakımlarında mutlaka motor yağı, hava filtresi, yağ filtresi değişimlerini yapmalısınız.

Opel yedek parça ve Chevrolet yedek parça çeşitleri konusunda Onlincikmayedekparca.com web sitesinde aracınızın yakıt tasarrufunda ihtiyacınız olacak depo kapağı, buji takımı, yağ filtresi, hava filtresi, motor yağı gibi yedek parça çeşitlerini bulabilirsiniz. Araç bakımının püf noktaları için Opel blog sayfamızı takip etmeye devam edin.

Kaynak

” Araç Aküsünü Takviye İle Nasıl Çalıştırılır? ” Yazımızı okumadan geçmeyin… 

online çıkma yedek parca,onlinecikamyedekparca.com,doğukan opeldogukanopel.com,opel, opel çıkma, opel çıkma yedek parça, chevrolet çıkma yedek parça, chevrolet çıkmacı, opel çıkmacı, ikitelli opel çıkmacı, opel ikitelli çıkmacı,opel çıkma yedek parça, opel çıkma parça